Aktuellt

Photo Middle

Mörkrumskurs den 12-14 januari 2018. 


Längtar du tillbaka till det gamla hantverket efter många års digitalt fotograferande? Eller så är du nyfiken på att lära dig något nytt. Här får du chansen att skapa hållbara bilder. I kursen får du framkalla film och vara med om magin när de svartvita bilderna framträder i framkallningsbadet. Efteråt diskuterar vi bilder och njuter av känslan att hålla i en egengjord pappersbild. Saknar du analog kamera? Inga problem, vi har kameror av olika märken för utlåning. Både nybörjare och kopister som vill friska upp kunskaperna är välkomna.

Var: Kursen är förlagd i vårt nybyggda mörkrum på Backarnavägen 6 i Malungsfors.

När: Från kl 18 på fredag till kl 13 på söndag.

Hur: Du har med dig en exponerad filmrulle som framkallas på fredagen. Du får instruktioner hur man laddar en spiral och hur filmen sedan framkallas. Har du varken analog kamera eller film, kontakta mig. På lördag kopierar vi bilder. Du får instruktioner om hur kemikalierna blandas och hur man gör bilder på traditionellt sätt. Alla har tillgång till varsin förstoringsapparat att jobba med. Om vi hinner går vi ut och fotograferar i närområdet på lördagen. På söndagen blir det fortsatt kopiering av bilder samt bildanalys.

Kursledare: Berit Djuse, 40 års erfarenhet av mörkrumsteknik.

Bilderna: När alla deltagare har en ”bunt” bilder lägger vi upp dem på ett bord och diskuterar innehåll, gråskala och komposition.

Anmälan: Senast den 29/12-2017. Anmäl dig till berit.djuse@fotonova.se eller 070-602 60 19. Anmälan är bindande. Skriv din adress och telefonnummer i mejlet.

Kursavgift: 2500 kr inklusive moms som betalas in på bankgiro: 5220-5937 senast den 3/1-2018. När kursen är betald är du anmäld. Kostnad för film/fotopapper tillkommer. Det kan köpas på plats.

Mat: Vegetarisk lunch och fika ingår. Meddela om du vill ha specialkost.

Antal deltagare: Minimum 2, maximum är 4 personer.

Boende: Behöver du övernatta? Skriv det i din anmälan så kontaktar jag dig.

Sjukdom: Vid eventuell sjukdom har du automatiskt en friplats till en kommande kurs längre fram.